Oprørets Koordinater

en Audiowalk af Kunstkollektivet FAMILIEN

KØB BILLET

I september 2019 kulminerer lang tids afmagt og politikerlede i et blodigt oprør. Troen på demokratiet er død. Folket går på gaden for selv at tage magten, stolte over at gøre noget og være en del af noget større end dem selv. I år 2119 husker en 110-årig kvinde tilbage på sin mor og det oprør, som de gav deres liv for. Hun har aldrig forstået, hvordan man kan ofre sig selv og sin familie for en politisk sag. Ikke før nu. I år 3119 bliver et barn skabt ved hjælp af et æg, der har været nedfrosset i over 900 år. Hun fødes af en maskine, men har hun sin mormors oprør i sig?

Forestillingen er en audiowalk, hvor publikum kommer med på en sci-fi lydrejse ned igennem København. Fra sted til sted går man samlet med lyd i ørene, hvor man kan opleve, hvordan alle disse steder og små byoaser har indbygget fortællinger om det oprør, der fandt sted for tusinde år siden. Forestillingen undersøger, hvor meget fiktion og løgnehistorie, der kan flettes ind i fortællingen, uden at miste respekten for stedets og byens egen væren, fortæller Kunstkollektivet FAMILIEN.

”Både dystopien og utopien er fascinerende for os! Hvis vi forestiller os en verden om 5, 100 eller 1000 år, så bliver vi inspireret af at undersøge, hvilke ændringer vi kan lave i dag, og hvordan vores handlinger i dag kan påvirke fremtiden – hvordan vores handlinger i dag spreder sig som ringe i vandet gennem de næste 1000 år.” siger Kunstkollektivet FAMILIEN om forestillingen.

Forestillingen bliver en vandring gennem en by, 3 generationer og 1000 år, hvor publikum kommer med på en tur gennem det velkendte og det ukendte, op i luften og ned under jorden, ind i betonen og ud i naturen.

Kom og vær med og oplev en tidsrejse, hvor oprøret sender lydbølger gennem byen og flere hundrede generationer.
Startsted: Christiansborgs Slotsplads klokken 17.00
Klæd jer efter vejret. Ikke egnet for dårligt gående og børn.

Idé: Kunstkollektivet FAMILIEN
Tekst & Iscenesættelse: Gry Guldager, Lene Skytt, Rosa Sand
Komponist & Lyddesign: Pelle Skovmand
Stemmer: Vigga Bro, Gry Guldager, Rosa Sand, Mikkel Trier mfl.
Proces-dramaturgisk assistent: Signe-Marie Klastrup
Kunstnerisk assistent: Azadeh Ghavamrad
Produktionsleder: Gry Raaby
Bygger & teknisk afvikler: Rasmus Månsson
Stemmeinstruktion: Susan Stølsvig Skovmand
Kostume: Lisa Wridt Bøker Kristensen
Dramatiker konsulent: Mikkel Trier
Lyddramaturgisk konsulent: Maja Romm
PR & Presseansvarlig: Carla Gianetti
Administration: Teater Får302
Co-Producent: Metropolis – Københavns Internationale Teater

Sponsor: Silents Events

Støttet af:
Kunstfonden, Københavns Scenekunstudvalg, Beckett Fonden, Foreningen af Danske Sceneinstruktører

Fotos: Gry Raaby & Carla Gianetti


OPrørets koordinater i Medierne::

Manfred, Universitets Radioen, Interview
“Vi fik lyst til at sige, hvad nu hvis vi gjorde det!? Hvad ville der så ske? Og ud af det voksede en præmis, der hed: Oprøret kommer til at ske! Vi kommer til at skabe et oprør. Hvad skaber det af bølger ud i fremtiden? Og derfra starter denne her sci-historie, der altså også inkluderer vores børn om hundrede år.”

Min By anbefaler:

»Både dystopien og utopien er fascinerende for os. Hvis vi forestiller os en verden om fem, 100 eller 1000 år, så bliver vi inspireret af at undersøge, hvilke ændringer vi kan lave i dag, og hvordan vores handlinger i dag kan påvirke fremtiden – hvordan vores handlinger i dag spreder sig som ringe i vandet gennem de næste 1000 år,« siger Kunstkollektivet FAMILIEN om forestillingen.”

VINK, Klimaweekendguide:

“Kom til en audiowalk af kunstkollektivet FAMILIEN, der sætter fokus på 2019 som året, hvor lang tids afmagt og politikerlede kulminerer. 

Forestillingen er en vandring gennem byen og en tidsrejse, der tager sin start i et oprør, der sender lydbølger gennem flere hundrede generationer.”

Iscene anbefaler:
“Værket tager sit dramatiske udspring i en blodig folkelig opstand i efteråret 2019, og dets fortælleperspektiv rækker hele 1000 år ud i fremtiden med det Københavnske byrum i en nøglerolle. Medbring din evne til at påskønne idéer undfanget et godt stykke udenfor kassen. Samt fornuftigt fodtøj.”

Casper Koeller, Sceneblog:

“Vi indsnuser blomsternes meget nutidige dufte, mens den rolige fortællerstemme pludselig bliver afbrudt af knitrende lyde, og meddelelser fra den kommende, langt over jordkloden svævende verden.”

”Jeg kan ikke høre dit signal!” – ”Else! Lyser du op?”

Politiken Byen, Weekendguide:

“Under Christiansborg finder du de gamle slotsruiner, der gemmer på mere end 800 års historie, helt tilbage til Biskop Absalons tid. Har du ikke allerede set dem, er de bestemt et besøg værd, og i denne weekend kan det kombineres med en efterfølgende science fiction-lydvandring gennem byen og ud i naturen med start fra slotspladsen.”